« Zurück

Peskanje platišč

13 Oktober 2017

Nudimo peskanje platišč za osebna vozila, motorje, kmetijske stroje… Za peskanje platišč uporabljamo samo najboljše materiale! Tako zagotovimo optimalno pripravo platišč pred barvanjem.


Zakaj peskanje pri nas?

Zavedamo se, kako pomembno je, da so platišča primerno obdelana in zaščitena pred poškodbami. S peskanjem dosežemo najboljše rezultate, pri tem pa uporabljamo vrhunske materiale, ki zagotavljajo da vaše platišče ne bo zarjavelo. Peskamo z elektrokorundom granulacije 50-100 mikronov, ki je 100% brez kovinskih vključkov v aluminiju in barvi, ki povzročajo rjavenje.

Lokacije za peskanje

Peskamo v naši delavnici v Novem mestu (čas peskanja 1-2 dni), 1 x na teden je prevzemno mesto v Ljubljani (Sostro, Litijska cesta 233), kjer vas speskana in pobarvana platišča čakajo po enem tednu, od datuma, ko smo jih prevzeli.

Kako poteka peskanje platišč?

  1. Platišča najprej pripravimo na peskanje: očistimo, poravnamo morebitne poškodbe in jih grobo pobrusimo.
  2. Ostanke barve in laka peskamo s primernim peskalnim medijem, da odstranimo barvo ter dosežemo želeni učinek hrapavosti, kar je osnova za barvanje. Peskamo le z najbolj finimi granulati, da ne poškodujemo površine in pred novim nanosom ni potrebna uporaba špric kita.
  3. Nato sledi nanos barve in laka.

Tako so platišča primerno obdelana, zaščitena in prebarvana. Ker, v kolikor površina ni primerno pripravljena, se premaz in barva luščita, zato so platišča lahko videti ne privlačna.  Ni pomembna samo estetika, ampak tudi odprava poškodb platišč, ki je mogoča le s primerno obdelavo, poravnavo in peskanjem.

Möchten Sie Ihr Projekt besprechen?
Geben Sie Ihre Kontaktinformationen ein und wir werden Sie so schnell wie möglich kontaktieren.

Siehe andere Nachrichten:

Peskanje plovil

Vsako plovilo, naj bo jekleno, “plastično” ali leseno, je prej ali slej potrebno obnoviti. Sprotno oz. redno delo na periodo enega leta je bolj ali manj neobhodno. Vseeno pa se že po nekaj letih nakopiči debelejša plast zaščitnih slojev (npr. antifouling-a), ki ima za posledico slabši oprijem in s tem obstojnost zaščite.

VIDEO: Mikrokovanje - shot peening

Shot peening je proces hladne površinske obdelave kovin (različna jekla, aluminij, magnezij,…), s katerim izboljšujemo mehanske lastnosti elementov in jim s tem podaljšujemo življenjsko dobo.

VIDEO: Peskanje žičniških naprav

Smučarski objekti kot so sedežnice, vlečnice, kabinske žičnice in vzpenjače so podvržene stalnim vremenskim vplivom. Z leti se na več mestih pojavi rja, ki načenja ključne nosilne elemente!